top of page

Ponuda > Kave u zrnu

ZRNA KAVE

AROMATIZIRANA PRI PRŽENJU

dohany HR.png

NIKARAGVANSKA DUHAN-KAVA

Pržena kava u zrnu, začinjena duhanom i jabukom za slatke kave s mlijekom

U vrećici se nalazi kućna verzija jednog od međunarodno najuspješnijih recepata Cafe Frei-a, koji je prisutan u šest različitih zemalja diljem svijeta. Duhanska kava u naš dom unosi začinjene i dimljive latinske okuse Nikaragve.

dohany HR.png

NIKARAGVANSKA DUHAN-KAVA

125 G

miami HR.png

MIAMI BEACH KAVA S VANILIJOM, CIMETOM I MUŠKATNIM ORAŠČIĆEM

Pržena kava u zrnu, začinjena vanilijom, cimetom i muškatnim oraščićem

U kavanama Cafe Frei ovo je omiljeni recept među američkim kavama. Kave s okusom vanilije u Miamiju se pripremaju s cimetom i muškatnim oraščićem, kako piće ne bi bilo mučno slatko. Izvorno je to bio omiljeni recept argentinske i brazilske elite koja je zimu provodila u Miami Beachu, no danas ga vole i Amerikanci

miami HR.png

MIAMI BEACH KAVA S VANILIJOM, CIMETOM I MUŠKATNIM ORAŠČIĆEM

125 G

roma HR.png

RIMSKA LJEŠNJAK-KAVA

 

 

Pržena kava u zrnu, začinjena lješnjakom za slatke kave s mlijekom

Posebno prženje: na jedinstven način, u domaćim, manufakturalnim okolnostima, „mlakim” prženjem otvaramo pore peruanske arabice. Potom kava odleži jedan dan, a zatim se zrna u malim porcijama uranjaju u aromu lješnjaka, kako bi otvorene pore zrna kave kao spužva upile okus lješnjaka.

roma HR.png

RIMSKA LJEŠNJAK-KAVA

125 G

tokio HR.png

TOKIJSKA MALINA-KAVA S ČOKOLADOM

Pržena kava u zrnu, začinjena čokoladom i malinom za slatke kave s mlijekom

Brak potpuno čiste japanske čokolade i okusa maline omiljenog u slastičarnicama Tokija. Stručnjaci za čokoladu više ne smatraju Francuze veleposlanicima profinjene kulture čokolade, već Japance. Upravo zbog toga smo, prateći japanski kompas slastica, taj japanski specijalitet od kave uronili u tokijsku čokoladu i gustu aromu od maline.

tokio HR.png

TOKIJSKA MALINA-KAVA S ČOKOLADOM

125 G

MJEŠAVINE S

PLANTAŽA KAVE

cappuccino HR.png

CAPPUCCINO TRADIZIONALE

Plantažna kava arabica za cappuccino

Ovu posebnu vrstu kave, u kojoj se kave s plantaža ubrane i više puta prebrane samo najboljim rukama stapaju u blagu harmoniju, pržimo za cappuccina i produžene kave s mlijekom. Naš majstor za miješanje spojio je citrusne, arabica kave. Pržimo ju dugo i lagano kako bismo stvorili idealan spoj sa slatkastim mlijekom!

cappuccino HR.png

CAPPUCCINO TRADIZIONALE

125 G

espresso HR.png

ESPRESSO SUPERIORE

Plantažna kava arabica

Ovu mješavinu kave pržimo na talijanski način za espressa i crne kave. Za njihovu pripravu koristimo kavu samo vrhunske kvalitete ručno ubranu i više puta prebranu s takozvanih „mikro plantaža”. Okusi se lagano stapaju u čokoladni, gorkasti i kremasti espresso, baš kao u nekom izvrsnom cuveé vinu. 

espresso.png

ESPRESSO SUPERIORE

125 G

koffeinmentes HR.png

TROPSKA KAVA BEZ KOFEINA

Plantažna kava arabica

Naša tropska kava bez kofeina nije dobivena kemijskim putem, već je i ona „naravno” bez kofeina. Uzgaja se na malim plantažama, na grmovima s malim udjelom kofeina. Nakon berbe  se odmah stavlja u vodu i tako „ispire”, a potom i guli te suši do dva tjedna. Mi ju pržimo dugo, do 25 minuta, i tako se iz nje uklanjaju ostatci kofeina

miami.png

TROPSKA KAVA BEZ KOFEINA

125 G

„SINGLE ORIGIN”

PLANTAŽE KAVA

brazil_HR.png

BRAZIL ALTA MOGIANA

Plantažna kava arabica

„Kava karnevala” – tako bar nazivaju ovu vrhunsku kavu Brazila, jer ju nogometne zvijezde i top modeli piju na karnevalskim zabavama u Rio de Janeiru. Ručno ubrana i prebrana Santos kava još je posebna i u Brazilu, uglavnom u veličini zrna „17/18”, a mi ju donosimo s bregova „Mogiana” regije.

Gorka, ali u "after taste-u" ipak "slatkasta" kava, jer na plantaži zrna kave suše zajedno sa zrelim voćem i tek nakon toga otkošćavaju. Prže polako, u malim količinama, čuvajući arome, tako da kod kuhanja, miris kafića na Copacabani uleprša sa obale oceana u vaš dom.

brazil_HR.png

BRAZIL ALTA MOGIANA

125 G

kolumbia HR.png

KOLUMBIA SUPREMO

"Svilena" kava

Svilena kava – tako nazivaju ovu kavu blagog, nježnog i svilenkastog okusa koja raste u blizini Popayana, „bijelog grada”, na visini od 1700 metara. Na plantaži ima puno kiše, stoga je ondje „berba” uvijek izvrsna! Pržimo ju do tamno smeđe boje, na talijanski način, jer se tako najbolje oslobađaju njeni posebni okusi.  

kolumbia HR.png

KOLUMBIA SUPREMO

125 G

bottom of page