Ponuda > Kave u zrnu
ZRNA KAVE
AROMATIZIRANA PRI PRŽENJU
NIKARAGVANSKA DUHAN-KAVA
Pržena kava u zrnu, začinjena duhanom i jabukom za slatke kave s mlijekom
U vrećici se nalazi kućna verzija jednog od međunarodno najuspješnijih recepata Cafe Frei-a, koji je prisutan u šest različitih zemalja diljem svijeta. Duhanska kava u naš dom unosi začinjene i dimljive latinske okuse Nikaragve.
NIKARAGVANSKA DUHAN-KAVA
125 G
MIAMI BEACH KAVA S VANILIJOM, CIMETOM I MUŠKATNIM ORAŠČIĆEM
Pržena kava u zrnu, začinjena vanilijom, cimetom i muškatnim oraščićem
U kavanama Cafe Frei ovo je omiljeni recept među američkim kavama. Kave s okusom vanilije u Miamiju se pripremaju s cimetom i muškatnim oraščićem, kako piće ne bi bilo mučno slatko. Izvorno je to bio omiljeni recept argentinske i brazilske elite koja je zimu provodila u Miami Beachu, no danas ga vole i Amerikanci
MIAMI BEACH KAVA S VANILIJOM, CIMETOM I MUŠKATNIM ORAŠČIĆEM
125 G
RIMSKA LJEŠNJAK-KAVA
Pržena kava u zrnu, začinjena lješnjakom za slatke kave s mlijekom
Posebno prženje: na jedinstven način, u domaćim, manufakturalnim okolnostima, „mlakim” prženjem otvaramo pore peruanske arabice. Potom kava odleži jedan dan, a zatim se zrna u malim porcijama uranjaju u aromu lješnjaka, kako bi otvorene pore zrna kave kao spužva upile okus lješnjaka.
RIMSKA LJEŠNJAK-KAVA
125 G
TOKIJSKA MALINA-KAVA S ČOKOLADOM
Pržena kava u zrnu, začinjena čokoladom i malinom za slatke kave s mlijekom
Brak potpuno čiste japanske čokolade i okusa maline omiljenog u slastičarnicama Tokija. Stručnjaci za čokoladu više ne smatraju Francuze veleposlanicima profinjene kulture čokolade, već Japance. Upravo zbog toga smo, prateći japanski kompas slastica, taj japanski specijalitet od kave uronili u tokijsku čokoladu i gustu aromu od maline.
TOKIJSKA MALINA-KAVA S ČOKOLADOM
125 G
MJEŠAVINE S
PLANTAŽA KAVE
CAPPUCCINO TRADIZIONALE
Plantažna kava arabica za cappuccino
Ovu posebnu vrstu kave, u kojoj se kave s plantaža ubrane i više puta prebrane samo najboljim rukama stapaju u blagu harmoniju, pržimo za cappuccina i produžene kave s mlijekom. Naš majstor za miješanje spojio je citrusne, arabica kave. Pržimo ju dugo i lagano kako bismo stvorili idealan spoj sa slatkastim mlijekom!
CAPPUCCINO TRADIZIONALE
125 G
ESPRESSO SUPERIORE
Plantažna kava arabica
Ovu mješavinu kave pržimo na talijanski način za espressa i crne kave. Za njihovu pripravu koristimo kavu samo vrhunske kvalitete ručno ubranu i više puta prebranu s takozvanih „mikro plantaža”. Okusi se lagano stapaju u čokoladni, gorkasti i kremasti espresso, baš kao u nekom izvrsnom cuveé vinu.
ESPRESSO SUPERIORE
125 G
TROPSKA KAVA BEZ KOFEINA
Plantažna kava arabica
Naša tropska kava bez kofeina nije dobivena kemijskim putem, već je i ona „naravno” bez kofeina. Uzgaja se na malim plantažama, na grmovima s malim udjelom kofeina. Nakon berbe se odmah stavlja u vodu i tako „ispire”, a potom i guli te suši do dva tjedna. Mi ju pržimo dugo, do 25 minuta, i tako se iz nje uklanjaju ostatci kofeina
TROPSKA KAVA BEZ KOFEINA
125 G
„SINGLE ORIGIN”
PLANTAŽE KAVA
BRAZIL ALTA MOGIANA
Plantažna kava arabica
„Kava karnevala” – tako bar nazivaju ovu vrhunsku kavu Brazila, jer ju nogometne zvijezde i top modeli piju na karnevalskim zabavama u Rio de Janeiru. Ručno ubrana i prebrana Santos kava još je posebna i u Brazilu, uglavnom u veličini zrna „17/18”, a mi ju donosimo s bregova „Mogiana” regije.
Gorka, ali u "after taste-u" ipak "slatkasta" kava, jer na plantaži zrna kave suše zajedno sa zrelim voćem i tek nakon toga otkošćavaju. Prže polako, u malim količinama, čuvajući arome, tako da kod kuhanja, miris kafića na Copacabani uleprša sa obale oceana u vaš dom.
BRAZIL ALTA MOGIANA
125 G
KOLUMBIA SUPREMO
"Svilena" kava
Svilena kava – tako nazivaju ovu kavu blagog, nježnog i svilenkastog okusa koja raste u blizini Popayana, „bijelog grada”, na visini od 1700 metara. Na plantaži ima puno kiše, stoga je ondje „berba” uvijek izvrsna! Pržimo ju do tamno smeđe boje, na talijanski način, jer se tako najbolje oslobađaju njeni posebni okusi.