ICE CAPPUCCINO

Ledeni „klasik”. Ledena mješavina kremastog espressa i zapjenjenog slatkog mlijeka. Espresso kuhamo na kratko jer led, nakon što se rastopi, ionako malo „produži“ kavu!

ICE CAPPUCCINO



SLADOLEDNA KAVA CANNES-A
Jedna od novosti fi lmskog festivala u Cannesu 2016. godine bila je da barovi na obali mora u svoje ledene kave spravljene sa sladoledom od vanilije nisu stavljali komadiće oraha, već rastopljeni slatki keks. Tako je kava fi lmskih zvijezda, obogaćena keksom na američki način, postala kremastija i punija. Bolje se stopila s keksom, nego s orasima. Naravno, i mi slijedimo isti trend, stoga ju sad već i mi tako pripremamo.

SLADOLEDNA
KAVA CANNES-A


AL-JAZIAR KAVA S NARANČOM I KARAMELOM
Ova kava nosi arapsko ime Alžira, glavnog grada istoimene države. Al-Jaziar, ili, drugom vrstom transkripcije koja bar donekle olakšava izgovor, „El-Džezai“. Kako god zvali ovu kavu, u njoj su isti sastojci. Malo naranče, s rastopljenom šećernom karamelom, hladna, baš kako su ju za vrijeme vrućih afričkih ljeta pile „crne noge“ na plažama morskih obala.

AL-JAZIAR KAVA S NARANČOM I KARAMELOM

ETIOPSKI LEDENI LATTE S KARAMELOM I ĐUMBIROM

Na vrhu lijepog, pahuljastog etiopskog lattea nalazi se pjena, a ispod boje kave pak mješavina đumbira te skrivenog i polako karamelizirajućeg šećera. Što više vremena prođe, to se „dublje“ spušta smeđa boja, baš kako se i za kišnih godišnjih doba tjednima priželjkivana kiša uvlači u etiopsko smeđe, bogato, gusto tlo.

ETIOPSKI LEDENI LATTE S KARAMELOMI ĐUMBIROM


BAVARSKA LEDENA KAVA
Citrusna se, svijetlo pržena kava Bavaraca izvrsno slaže s hladnim, rastopljenim šećernim sirupom. Kod nas ju naribani komadići limuna čine još pikantnijom. Bavarci inače stavljaju puno pjene na vrh, tako da i mi slijedimo njihov primjer!

BAVARSKA LEDENA KAVA


PARISIENNE LEDENI
PRALINA LATTE

PARISIENNE LEDENI
PRALINA LATTE
CAPUCCIO
VANILIJA FRAPPE

CAPUCCIO
VANILIJA FRAPPE


MOVIE STAR
LJEŠNJAK KOKOS
